ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Συνδεθείτε με το site www.studioamid.gr και ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ το διήγημα ΄΄Πεφτάστερο΄΄ του Πέτρου Αργυρίου, από το Audiobook ''Πρόσωπα Ζώα Πράματα΄΄

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Κατεβάστε Ελεύθερα από το www.studioamid.gr Το ΄΄ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΟ΄΄ διήγημα

 Η πτώση του μετεωρίτη στην Κεντρική Ρωσία,οι  δυσάρεστες επιπτώσεις σε χιλιάδες ανθρώπους, και οι συγκλονιστικές εικόνες που έκαναν τον γύρω του κόσμου μας ώθησαν να ακούσουμε με περισσότερη προσοχή και περιέργεια, ένα διήγημα από την συλλογή ''ΠΡΟΣΩΠΑ ΖΩΑ ΠΡΑΜΑΤΑ΄΄, του Πέτρου Αργυρίου, που βρίσκεται στο στάδιο τελικής επεξεργασίας και θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο  
Έχει  τίτλο ΄΄ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΟ΄΄. Ο συγγραφέας το έγραψε τον Ιανουάριο του 2013.   Κεντρικός ΄΄ήρωας΄΄ ένας μικρός,τρυφερός  μετεωρίτης που έπεσε κατα λάθος  στη γη. Αιφνιδίασε και αιφνιδιάστηκε με όσα είδε και με όσα τραγικά, προκάλεσε. 
  Το ''ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΟ΄΄ θα είναι σε λίγες ώρες στη διάθεση σας για να το κατεβάσετε ελεύθερα στον υπολογιστή σας 
  www.studioamid.gr 
Ένα μικρό απόσπασμα από το ''ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΟ'' 
 «Όσο ευσεβής και αν ήσουν, θα έπρεπε να είσαι ηλίθιος για να πιστεύεις ότι αυτό που έβλεπες να σκίζει τον ουρανό αυτή τη Χριστουγεννιάτικη νύχτα ήταν το άστρο της Βηθλεέμ.

Το άστρο της Βηθλεέμ όφειλε να είναι ευγενικό, υπομονετικά να δείχνει το δρόμο προς τη φάτνη ακόμη και σε αυτούς που χαμηλοθωρούσαν πάντα.

Αυτό που έβλεπες εσύ, δεν ήταν κάποιο προμήνυμα γέννησης.

Αυτό που έβλεπες εσύ, ήταν ένα φωτεινό μαστίγιο στην πλάτη του ουρανού που πάλευε  αγωνιωδώς με τον εαυτό του και τον κόσμο.

Ένα πεφτάστερο.

Πρόλαβες και έκανες την ευχή σου. Αυτοί όμως που θα χτυπούσε το μαστίγιο αμετάκλητα, μόλις και μετά βίας πρόλαβαν να κάνουν την προσευχή τους. Και αυτή ήταν ευχαριστήρια.

 Είχε έρθει από μακριά. Τόσο μακριά που το ίδιο είχε ξεχάσει από πού. Κάποιοι θα λέγαν ότι είχε έρθει από την πύρινη καρδιά ενός άστρου. Άλλοι από τα παγωμένα σπλάχνα μιας διαστρικής ερημιάς.

Έτσι, αλάνι δίχως στόχο και δίχως μνήμη, σεργιάνιζε τις γειτονιές του σύμπαντος.

Άλλοι θα λέγαν πως ήταν μια τσίμπλα που πέταξε από το μάτι του ένας αγουροξυπνημένος θεός μετά από χιλιετίες ληθάργου.

Άλλοι πως ήταν ένα δάκρυ από τα αιώνια άγρυπνα μάτια ενός κοσμικού μαστιχόδεντρου , ταγμένου να καταγράφει τα γενόμενα του κόσμου τούτο στους εσωτερικούς του δακτυλίους.

Όλοι μα όλοι θα συμφωνούσαν όμως πως αυτός ο Βολίτης, έγινε τελικά θάνατος.

Αναπόφευκτος.     

Όταν είδε τον γαλαζοπράσινο πλανήτη, τα αλάνι του ουρανού τον ερωτεύτηκε. Ποιος να το κατηγορούσε; Σκληρή και αβάσταχτη η μοναξιά του ουρανού.

Το πεφτάστερι άρχισε να φλερτάρει τη γαία.

Να έρχεται όλο και πιο κοντά της.

Και τότε το κατάλαβε.

Είχε παγιδευτεί από αυτή. 

Και ορμούσε άθελα και ακατανίκητα να πληγώσει το κορμί του έρωτά του και να συνθλιβεί από αυτό.

Την τελευταία στιγμή είδε πως ο δρόμος του τελείωνε σε κάτι αστεία δίποδα. Σε κάτι ανθρώπους. 

Η γη θα επιβίωνε από τον παράφορο έρωτα του πεφτέσταρου. Ετούτοι οι άνθρωποι όμως όχι.

Το πεφτάστερο άρχισε να φλέγεται. Να προλάβει να αυτοκαταστραφεί  πριν προλάβει να καταστρέψει. Μα σε αυτόν τον αγώνα δρόμου θα ήταν η καταστροφή που θα έκοβε το νήμα πρώτη.

Το νήμα της ζωής τριών αθώων ανθρώπων. ..»

Το εισαγωγικό διήγημα της Συλλογής
 http://prosopazoapramata.blogspot.gr/2013/01/blog-post_16.html
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου